Michael Beck Doctor Honoris Causa – Universitatea “Petre Andrei”

Michael Beck UPA DHC
Michael Beck DHC UPA

Nascut in localitatea Gârbova, arondata atunci judetului Sibiu, Profesorul Michael Beck descopera primele taine ale portativului la Liceul de Arte si Muzica din Sibiu. Dupa examenul de Bacalaureat, pe care il sustine in 1975, emigreaza in Republica Federala Germana unde urmeaza doua specializari, clarinet si dirijor, la Universitatea de Muzica din Köln. De-a lungul timpului este director si dirijor a numeroase orchestre din Germania, cu care organizeaza concerte in Europa, Canada si SUA, cea mai recenta fiind Orchestra Simfonica din Wuppertal. Dupa 1989 se intoarce in România unde, pe lânga proiectele muzicale, se implica si in actiuni umanitare importante, iar din 2009 colaboreaza permanent cu Universitatea de Arte ”George Enescu„ din Iasi, a carei orchestra o dirijeaza.

Profund emotionat de ceremonie, profesorul Michael Beck a promis ca va fi mereu un apropiat al universitatii. “Cand am plecat din Germania am lasat in urma prieteni si 36 de ani din viata mea. De aceea pentru mine cuvântul prieten nu e unul cu care sa ma joc. A fost o onoare sa ii cunosc pe profesorul Doru Tompea si pe profesorul Sorin Bocancea si e o bucurie faptul ca am devenit prieteni”, a spus cunoscutul dirijor.

Michael Beck UPA DHC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>